VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кино в парка с черно-белия „Рай“ на Кончаловски

Гледаме на открито историята на една футболна легенда, италианска трагикомедия и любов по време на война

„Рай“ на Андрей Кончаловски бе избран от Гилдията на кинокритиците в Русия за най-добрият руски филм на 2016-а. - Кино в парка с черно-белия „Рай“ на Кончаловски

„Рай“ на Андрей Кончаловски бе избран от Гилдията на кинокритиците в Русия за най-добрият руски филм на 2016-а.

Жегите отстъпват, за да нахлуят приятните топли септемврийски вечери с култура на открито. „Кино в парка“ е малка прелюдия към новия сезон на родната арт сцена. От 4 до 8 септември в парка на Военната академия в центъра на столицата предстоят прожекции на пет кинотворби, избрани от експертите на „София филм фест“.

Седмицата започва с 4 септември с „Лудетини”. Новият филм на Паоло Вирдзи е разказ за две приятелки и пътуването им отвъд общоприетите ограничения. Беатриче и Донатела влизат в сблъсък със скучната рутина на престореното благоприличие.

На 5 септември ще имаме „Сладки сънища”, поднесени от Марко Белокио. Филмът е посветен на журналиста Масимо и травмите, тлеещи от детството му.

„Рай“, най-новият филм на Андрей Кончаловски, ще бъде представен на 6 септември. Ще видим история за любов по време на война и как се променя представата за щастие на главната героиня Олга, влюбена в немски офицер. Творбата спечели на Кончаловски „Сребърен лъв“ за режисура от кинофестивала във Венеция през 2016-а, а Гилдията на руската критика определи „Рай“ за най-добрия руски филм на миналата година.

„Белгийският крал” пристига във Военната академия на 7 септември. Режисьорският тандем Джесика Удуърт и Петер Бросенс ни повеждат към приключенията на един аристократ инкогнито през Балканите, за да видим България през очите на краля.

Финалът ще бъде с биографичния филм „Пеле: Раждането на една легенда”. Творбата на Джеф и Майкъл Зимбалист изследва пътя към успеха на един от големите майстори на футбола – от бразилските гета до върховете на спорта.

Билетите ще се продават на място 30 минути преди прожекциите, на цена 10 лева. Предлага се пакет „Четирима на кино” с билети по 8 лева. Началото на прожекциите е 20, 30 ч.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90