Коледен базар вдигат на площад „Славейков”

Фермерски пазар всяка седмица пред Съдебната палата

Компютърна визуализация на предстоящия Коледен базар на „Славейков“. Илюстрация: Столична община - Коледен базар вдигат на площад „Славейков”

Компютърна визуализация на предстоящия Коледен базар на „Славейков“. Илюстрация: Столична община

София ще се сдобие с коледен базар по примера на големите европейски градове, обещават от направление „Архитектура и градоустройство” към Столична община. Тази зима пространството на площад „Славейков” ще се превърне в място за предколедно празнуване.

На площада ще се появят дървени къщички с украса, зона за забавления, кът за Дядо Коледа и голяма коледна елха. Ще се предлагат храни, напитки и сувенири. По време на базара, за който ще се погрижи общинското дружество „Пазари Юг” ЕАД, ще има и богата културна програма. Не се съобщава дали и кога ще бъдат върнати книгите.

На пешеходната зона пред Съдебната палата пък ще бъде организиран голям фермерски пазар, който се предвижда да се провежда регулярно всяка седмица.

Организацията на тези събития ще бъде съобразена с противоепидемичните мерки, твърдят от общината.

Фантастико

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах