Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Майкъл Шийн в най-голямата измама в „Стани богат“

Телевизията, излъчваща оригинала на предаването, снима сериал за играча, спечелил 1 милион паунда чрез лъжа

Майкъл Шийн ще изиграе Крис Тарант, водещ на „Кой иска да стане милионер“ от 1998 до 2014 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Майкъл Шийн в най-голямата измама в „Стани богат“

Майкъл Шийн ще изиграе Крис Тарант, водещ на „Кой иска да стане милионер“ от 1998 до 2014 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прочутият скандал с най-голямата измама в предаването „Кой иска да стане милионер“ (или както е популярно в България – „Стани богат“) ще бъде адаптиран като телевизионна драма. В ролята на водещия Крис Тарант ще бъде британският актьор Майкъл Шийн.

Сериалът ще бъде по ITV, която оригинално излъчва шоуто, смятано за едно от най-великите в историята на телевизията.

В ролята на „кашлящия майор“ Чарлс Инграм ще бъде Матю Макфейдън. През 2001 г. Инграм, бивш майор от армията, печели голямата награда от 1 милион паунда. През 2003 г. той бе признат за виновен, че е успял да го постигне с измама. Помощникът му го е наставлявал от публиката чрез кашляне за верните отговори – това е бил Тикуън Уитък, университетски преподавател. В неговата роля в сериала ще е Майкъл Джибсън.

ITV вече представи първа снимка на Макфейдън и Клифърд в новите им роли. Снимачният процес вече тече в Лондон.

Продукцията ще е режисирана от Стивън Фриърс, известен с биографичния „Кралицата“. В актьорския състав попадат още Хелън Маккрори, Марк Бонър и Ейслинг Бий. Сценарист е Джеймъс Греъм, чиято пиеса по историята бе представена на Уест Енд през 2018 г.

Сериалът ще е в три части, а създателите му са уверени ще заинтригуват не само британската, но и американската публика.