POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Метрополитън опера“ затвори до откриването на ваксина

До завръщането си на живо, театърът ще продължи безплатните спектакли онлайн

Сцената на един от най-добрите оперни театри, „Метрополитън“, ще остане тиха и тъмна още една година. Снимка: „Мет“ - „Метрополитън опера“ затвори до откриването на ваксина

Сцената на един от най-добрите оперни театри, „Метрополитън“, ще остане тиха и тъмна още една година. Снимка: „Мет“

„Метрополитън опера“ отмени изцяло сезон 2020/21, гласи съобщение в официалния сайт на институцията. Работата ѝ ще бъде възобновена, когато бъде открита и приложена ваксина срещу коронавирус, установи се, че обществото има стаден имунитет и отпаднат изискванията за социално дистанциране и носене на маски, отбелязват от „Мет“. Пълната отмяна на сезона се налага заради „стотиците изпълнители, които трябва да репетират и работят в затворени помещения и заради голямата публика на компанията“.

Здравните власти прогнозират, че стадният имунитет ще бъде установен поне 5-6 месеца след разпространението на ваксина.

„Не искаме нищо повече от това да се върнем към създаването на магията на операта по начина, по който само „Мет“ може, но безопасността на нашата трупа и на публиката, на която служим, са на първо място“, се казва в изявлението на нюйоркската опера.

За да не загуби съвсем контакта си с публиката, „Мет“ ще продължи да излъчва продукциите си онлайн. Докато сцената остава тъмна, ще продължи безплатната програма „Nightly Opera Streams“. Акцент ще остане и „Звездите на „Мет“ с концерт на живо“, в които най-популярните лица от оперната сцена изпълняват на живо от разпознаваеми точки по света. Концертите без публика се излъчват на живо през сателит.

Междувременно институцията обяви началото на следващия си сезон, който се планира да започне на 27 септември 2021 г. с премиера на „Fire Shut up in my Bones“ на Теранс Бланшар – първата опера на чернокож композитор, която ще бъде поставена на „Мет“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

ПИРформанс

kapatovo.bg