Найден Тодоров дирижира концерт на Анастейша в Германия

Анастейша и Найден Тодоров по време на репетиция в Регенсбург, Германия. Снимка: Личен архив - Найден Тодоров дирижира концерт на Анастейша в Германия

Анастейша и Найден Тодоров по време на репетиция в Регенсбург, Германия. Снимка: Личен архив

Директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров дирижира концерт на Анастейша в Германия. Певицата трябваше да излезе и пред родната публика – в зала 1 на НДК на 1 юли, но поради заболяване на организатора проявата бе отменена. Но българско участие в шоуто ѝ все пак имаше – на 16 юли Найден Тодоров дирижира на концерта ѝ в Регенсбург, на един от най-престижните немски фестивали – „Thurn und Taxis Schlossfestspiele“.

В Регенсбург, една от 38-те спирки на звездата в Европа, Анастейша излезе на сцената не само с традиционната си попгрупа, а и със симфоничен оркестър, дирижиран от Тодоров. Българин е бил не само диригентът, а и музикантите в оркестъра – русенци.

Найден Тодоров неведнъж е демонстрирал интерес към кросоувър проекти. Един от най-вълнуващите концерти, съчетаващи поп и симфонична музика, бе с Джон Лорд в Пловдив, София и Букурещ.

Фестивалът в Регенсбург е едно от най-чаканите музикални събития в Германия. На негова сцена са се изявявали артисти като Стинг, Дзукеро, Том Джоунс, „Скорпиънс“, Заз, Хосе Карерас, Йонас Кауфман, Пласидо Доминго.

Концертът на Анастейша бе аплодиран от няколко хиляди фенове. Певицата благодари на Найден Тодоров за професионализма и добрия звук на оркестъра.

Bookshop 728×90