Националната галерия с вход свободен в деня преди карантината

Национална галерия Квадрат 500. Снимка: Площад Славейков - Националната галерия с вход свободен в деня преди карантината

Национална галерия Квадрат 500. Снимка: Площад Славейков

Музеи, кина, опери и други културни институции (с изключение на театрите) трябва да затворят врати след 27 ноември, съгласно новите мерки от здравното министерство, и няма да имат право да приемат посетители до 21 декември тази година. С оглед на предстоящата карантина, от Националната галерия обявяват вход свободен на 27 ноември.

Достъпът ще бъде контролиран и при спазване на всички противоепидемични мерки, уточняват от галерията.

Свободният вход важи за всички филиали. Освен постоянните експозиции, в галериите може да се видят „В ателието на Андрей Николов“ със 17 творби на ваятеля в къщата музей на Андрей Николов; „Следи в материята“ – изложба на Антония Точка, Албена Димитрова и Мина-Анхела Игнатова в къща музей „Вера Недкова“; експозицията „реалният МУЗЕЙ“ в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство; „25 години и 5 теми по-късно. Ретроспектива на ИСИ/Институт за съвременно изкуство – София и „Никола Маринов (1879 – 1948). Ателието на свободния дух“ в Двореца; „Стената“ на Николай Петров – GLOW, „Д-Р ГАТЕВ. Това съм“ и „Текстилът – артистичен и авангарден“ в „Квадрат 500“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах