Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Националната галерия с вход свободен в деня преди карантината

Национална галерия Квадрат 500. Снимка: Площад Славейков - Националната галерия с вход свободен в деня преди карантината

Национална галерия Квадрат 500. Снимка: Площад Славейков

Музеи, кина, опери и други културни институции (с изключение на театрите) трябва да затворят врати след 27 ноември, съгласно новите мерки от здравното министерство, и няма да имат право да приемат посетители до 21 декември тази година. С оглед на предстоящата карантина, от Националната галерия обявяват вход свободен на 27 ноември.

Достъпът ще бъде контролиран и при спазване на всички противоепидемични мерки, уточняват от галерията.

Свободният вход важи за всички филиали. Освен постоянните експозиции, в галериите може да се видят „В ателието на Андрей Николов“ със 17 творби на ваятеля в къщата музей на Андрей Николов; „Следи в материята“ – изложба на Антония Точка, Албена Димитрова и Мина-Анхела Игнатова в къща музей „Вера Недкова“; експозицията „реалният МУЗЕЙ“ в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство; „25 години и 5 теми по-късно. Ретроспектива на ИСИ/Институт за съвременно изкуство – София и „Никола Маринов (1879 – 1948). Ателието на свободния дух“ в Двореца; „Стената“ на Николай Петров – GLOW, „Д-Р ГАТЕВ. Това съм“ и „Текстилът – артистичен и авангарден“ в „Квадрат 500“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg