Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НДК: Срещи с „Бонд“ и с Пикасо

Събитията в Двореца на културата от 18 до 23 април

Прожекция на филма „Пикасо, раждането на една икона“ в рамките на фестивала Master of Art ще има на 23 април от 13,30 часа в кино „Люмиер“. - НДК: Срещи с „Бонд“ и с Пикасо

Прожекция на филма „Пикасо, раждането на една икона“ в рамките на фестивала Master of Art ще има на 23 април от 13,30 часа в кино „Люмиер“.

Предстоящи събития в НДК
(18 – 23 април)

18 април (вторник)

На 18 април (вторник) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата на Владимир Бошнаков (Дядо Владо) „Моят опит в народната и в природната медицина“.

19 април (сряда)

Струнниян квартет „Бонд“ с концерт в София на 19 април, 20:00 часа, зала 1. Повече от четири милиона продадени копия от няколко студийни албума имат зад гърба си двете цигуларки Таня и Еос, виолистката Елспет и челистката Гай-И. Четирите са работили със знаменитости от ранга на сър Пол Макартни, Джими Пейдж, Брайън Адамс, „Спайс гърлс“, Леона Луис.

Книгата „Българският постмодернизъм XXI-XIX век. Към философията на българската литература“ на д-р Пламен Антов ще бъде представена в „Перото“ от 18:30 часа.

20 април (четвъртък)

На 20 април (четвъртък) от 19:00 часа ще бъде представена книгата на Иван Ланджев „Поетика на себенадмогването. Наративни стратегии у късния Лев Толстой“.

Между 20 и 30 април в кино „Люмиер” ще бъдат представени над 60 документални филми от цял свят, посветени на големите имена в световното изкуство и култура. Те са обединени във филмовия фестивал Master of Art, който се провежда за втора поредна година и е единствен по рода си в Югоизточна Европа. Откриващият коктейл по случай фестивала ще се проведе в „Перото“ от 22:00 часа на 20 април.

21 април (петък)

30-годишен юбилей на 144 СУ „Народни будители“ ще се проведе на 21 април на сцената на зала 1.

„Голем“

21 април | петък | 19:30 ч. | ДНК

идея и режисура: Анна Данкова

сценография: Станимир Генов

звук: Петър Пармаков, Йоана Робова („Трохи“)

костюми: Леда Екимова

със специалното драматургично съдействие на ghostdog

участват: Ива Свещарова, Виолета Витанова, Ирена Цветанова

фотограф: Боряна Пандова

изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов

„Голем“ осмисля консумацията като глобална епидемия, като титанична центрофуга от ресурс–продукт–боклук, като емоционална, сексуална, ресурсна, пазарна, информационна конституция на живота. „Голем“ аскетично избира рутинното действие на дъвченето на дъвка за единствено средство на театралното търсене. Дъвката е произведена, овкусена, химична, неразграждаща се. Единствената ѝ функция е удоволствието. След дъвчене дъвката се изплюва и се превръща в боклук.

Книгата на Сесар Майорки – „Остров Боуен“ ще бъде представена в петък (21 април) от 16:00 часа в клуб „Перото“.

22 април (събота)

Оригиналната руска адаптация на един от най- любимите на децата по цял свят анимационен сериал „Маша и Мечока“ с две представления на 22 април (събота) от 16:00 и 18:00 часа в зала 1 на НДК.

Дискусия на Национален център за книгата – НДК ще се състои на 22 април от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Търсим заедно „Горчивата истина за задължителната учебна литература“. С помощта и препоръките на читатели НЦК ще предложи незадължителен списък със заглавия, които да насърчават любовта към четенето.

23 април (неделя)

В неделя (23 април) от 18:00 часа испанската езикова гимназия „Мигел де Сервантес“ ще отбележи своята 25-годишнина на сцената на зала 1.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90