Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нощ на театрите с двойно повече театър

Петото издание на събитието с рекорден мащаб

Иван Бърнев, Теодора Духовникова, Владимир Карамазов и Владимир Пенев са сред посланиците на петата Нощ на музеите. Снимки: Диляна Флорентин - Нощ на театрите с двойно повече театър

Иван Бърнев, Теодора Духовникова, Владимир Карамазов и Владимир Пенев са сред посланиците на петата Нощ на музеите. Снимки: Диляна Флорентин

Нощта на театрите тази година ще бъде рекордно голяма. По случай петата си годишнина в България всъщност тази година събитието ще е не една, а две вечери. На 4 и 5 ноември над 1200 творци от различни театрални стилове ще излязат на 60 локации в 15 града у нас, под надслов „И утре ще има нощ“.

И тази година известни наши актьори са посланици на събитието. През 2017 г. това са Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Иван Бърнев, Деян Донков, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Силвия Петкова, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Весела Бабинова. Към компанията им се присъединява и диригентът Максим Ешкенази.

Традиционната фотосесия „Нощни персонажи“ с участието на посланиците е поверена на Диляна Флорентин.

Официалната програма на юбилейното издание на Нощ на театрите ще бъде представена през есента.

Силвия Петкова е един от посланиците на Нощта на театъра.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg