Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Новият роман на Стивън Кинг вдъхновен от децата на мигранти в САЩ

Писателят в разговор за „Инситутът“, Тръмп и пенсионирането

Стивън Кинг в шоуто на Стивън Колбер. Снимка: Стопкадър - Новият роман на Стивън Кинг вдъхновен от децата на мигранти в САЩ

Стивън Кинг в шоуто на Стивън Колбер. Снимка: Стопкадър

Стивън Кинг гостува в „Късното шоу на Стивън Колбер“ на 11 септември, за да поговори за последния си роман, за Тръмп и за плановете си за пенсия след кариера, оставила зад гърба си повече от 60 книги, обобщава „Холивуд Рипортър“. 

Правата за новия роман на Краля – „Институтът“, вече за купени от „Spyglass Media Group“, които смятат да правят лимитиран сериал. Историята е за деца със свъхспособности, които биват отнемани от родителите им и затваряни в специален институт – там дарбите им се държат под контрол и са употребявани спрямо нуждите на държавата.

Дълбоко в горите на Мейн функционира мрачно държавно учреждение, където се отглеждат деца, отвлечени от цялата територия на САЩ. В Института обект на изследване са техните необичайни способности, като например телепатия и телекинеза, а желанието е те да бъдат употребени. Люк Елис е последният пристигнал, обикновено 12-годишно момче, изключително интелигентно. Той има дарба, от която Институтът иска да се възползва“, гласи първоначалният анонс към книгата.

Според някои „Институтът“ поражда сравнение с настоящата ситуация на мигрантските деца в Америка.

Попитан от Колбер дали политиката или президентът Доналд Тръмп са повлияли на последното му произведение, Кинг отбеляза лаконично, че след изборите през 2016 г. нацията в Америка живее в изнервена обстановка.

Опитвам се да държа историите си далеч от политиката, но няма начин да не се смесят. Живеем в мрачни времена“, отговаря Кинг.

Писателят разкри, че е блокирал президента Тръмп в Туитър:

„Защото имам сравнително високо ниво на толерантност към простотии, но идва едно конкретно време, в което изключвам толерантността“.

Краля посвещава „Институтът“ на своите внуци. Той коментира, че обича да пише за деца (както в „Кери“ или „Талисманът“):

„Децата имат уникален поглед към света. Те са изключително уязвими от делата на възрастните, и донякъде съм засегнал тази тема в „Институтът“. Исках да видя децата, изправили се на борба срещу властта“.

Това е 61-а книга за Кинг, който ще навърши 72 години на 21 септември. На въпрос дали планира да се пенсионира в скоро време, писателят отвърна, че не бърза.

Господ ще ми каже кога да се пенсионирам. Това е най-хубавата работа на света, защото никой не може да те накара да се пенсионираш на дадена възраст. Може да продължаваш, докато не започнеш да изглупяваш… Засега това, което правя, ми носи удоволствие.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах