VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Новият роман на Стивън Кинг вдъхновен от децата на мигранти в САЩ

Писателят в разговор за „Инситутът“, Тръмп и пенсионирането

Стивън Кинг в шоуто на Стивън Колбер. Снимка: Стопкадър - Новият роман на Стивън Кинг вдъхновен от децата на мигранти в САЩ

Стивън Кинг в шоуто на Стивън Колбер. Снимка: Стопкадър

Стивън Кинг гостува в „Късното шоу на Стивън Колбер“ на 11 септември, за да поговори за последния си роман, за Тръмп и за плановете си за пенсия след кариера, оставила зад гърба си повече от 60 книги, обобщава „Холивуд Рипортър“. 

Правата за новия роман на Краля – „Институтът“, вече за купени от „Spyglass Media Group“, които смятат да правят лимитиран сериал. Историята е за деца със свъхспособности, които биват отнемани от родителите им и затваряни в специален институт – там дарбите им се държат под контрол и са употребявани спрямо нуждите на държавата.

Дълбоко в горите на Мейн функционира мрачно държавно учреждение, където се отглеждат деца, отвлечени от цялата територия на САЩ. В Института обект на изследване са техните необичайни способности, като например телепатия и телекинеза, а желанието е те да бъдат употребени. Люк Елис е последният пристигнал, обикновено 12-годишно момче, изключително интелигентно. Той има дарба, от която Институтът иска да се възползва“, гласи първоначалният анонс към книгата.

Според някои „Институтът“ поражда сравнение с настоящата ситуация на мигрантските деца в Америка.

Америка за България

Попитан от Колбер дали политиката или президентът Доналд Тръмп са повлияли на последното му произведение, Кинг отбеляза лаконично, че след изборите през 2016 г. нацията в Америка живее в изнервена обстановка.

Опитвам се да държа историите си далеч от политиката, но няма начин да не се смесят. Живеем в мрачни времена“, отговаря Кинг.

Писателят разкри, че е блокирал президента Тръмп в Туитър:

„Защото имам сравнително високо ниво на толерантност към простотии, но идва едно конкретно време, в което изключвам толерантността“.

Краля посвещава „Институтът“ на своите внуци. Той коментира, че обича да пише за деца (както в „Кери“ или „Талисманът“):

„Децата имат уникален поглед към света. Те са изключително уязвими от делата на възрастните, и донякъде съм засегнал тази тема в „Институтът“. Исках да видя децата, изправили се на борба срещу властта“.

Това е 61-а книга за Кинг, който ще навърши 72 години на 21 септември. На въпрос дали планира да се пенсионира в скоро време, писателят отвърна, че не бърза.

Господ ще ми каже кога да се пенсионирам. Това е най-хубавата работа на света, защото никой не може да те накара да се пенсионираш на дадена възраст. Може да продължаваш, докато не започнеш да изглупяваш… Засега това, което правя, ми носи удоволствие.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg