VivaPay

„Ролинг Стоунс“ с нова песен: „Живот в призрачен град“

Първото ново парче на групата от 2012 г. насам (видео)

Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рони Уд по време на концерт в Манчестър от турнето „No Filter“ (2018). Снимка: ЕПА/БГНЕС - „Ролинг Стоунс“ с нова песен: „Живот в призрачен град“

Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рони Уд по време на концерт в Манчестър от турнето „No Filter“ (2018). Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роклегендите „Ролинг Стоунс“ имат нова песен – апокалиптичен сингъл, наречен „Живот в призрачен град“ (Living in a Ghost Town). Групата е записала нов материал, преди да бъде наложена карантината, но едно от парчетата „резонира във времето, в което живеем днес“, по думите на Мик Джагър. Песента е завършена сега, по време на социалната изолация.

Записахме това парче преди повече от година в Лос Анджелис за нов албум, работата беше продължителна, но тогава нещата се объркаха. Мик и аз решихме, че точно тази песен трябва да бъде завършена сега и ето я“, добавя Кийт Ричардс, китарист и съосновател на „Ролинг Стоунс“, цитиран от „Гардиън“.

Текстът на „Живот в призрачен град“ обаче е пренаписан в новата ситуация на пандемия:

Животът беше толкова красив/ след това всички бяхме поставени под карантина / Нека това свърши, моля ви/ заседнали сме в този свят без край“.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Песента била написана от Джагър за десетина минути, споделя той пред водещия Зейн Лоу от радио „Епъл Мюзик“, но текстът по-късно бил преправен в днешния контекст. Посветен е на проблемите на обикновения човек по време на карантината.

„Двайсет милиона души загубиха работата си заради нещо, което не зависи от тях – казва Джагър. – Колкото по-малко пари имаш, толкова повече тревоги. Положението на много хора е изключително тежко. Имам приятели, които живеят в много малки апартаменти в големи градове, нямат къде да отидат и са останали без работа. Аз съм много, много голям късметлия и осъзнавам това, но не всеки има същия късмет като мен.

Миналата седмица групата се събра онлайн, за да вземе участие в благотворителния концерт на Лейди Гага в подкрепа на СЗО „Един свят: Заедно вкъщи“. Включиха се с изпълнение на „You Can’t Always Get What You Want“.

Групата излезе с нова музика през 2012 г. в албума „Grrr!“, в него имаше две нови парчета – „Doom and Gloom“ и „One More Shot“. През 2016-а и 2019 г. пуснаха албум с блус кавъри и още една колекция с хитове. Последният им албум с изцяло нова музика – „A Bigger Bang“, е от 2005 г.

„Стоунс“ скоро ще отбележи 60 години на сцената – Брайън Джоунс, Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс, Бил Бил Уаймън и Иън Стюарт създават групата през 1962 г. Макар общата възраст на днешните ѝ членове да наброява 302 години, „Ролинг Стоунс“ продължават активно да свирят на сцена и всяка година от последните 8 организират турнета. За съжаление, нито едно от тях не мина през България.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg