Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Руската православна църква: Жените в съжителство са безплатни проститутки

Търсете мъже в Африка, не се омъжвайте за комунисти, съветва руският свещеник

Общ изглед към православния храм „Покров Богородичен“ на Червения площад в Москва. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Руската православна църква: Жените в съжителство са безплатни проститутки

Общ изглед към православния храм „Покров Богородичен“ на Червения площад в Москва. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жената без подписан брак и църковна благословия е „временна утеха и безплатна проститутка“, заяви с цялата отговорност на поста си председателят на патриаршеската комисия по въпросите на семейството протойерей Дмитрий Смирнов, предаде „Интерфакс“.

Руските жени не разбират какво е брак, твърди той. Според него омъжените жени в Русия са много повече, отколкото женените мъже, защото мъжете не приемали отношенията в съжителство като брак.

Изказването на Смирнов породи много реакции в обществото, по тази тема реагираха политици, граждански активисти и обикновени хора, но Руската църква отказа да се извини за думите му.

Нещо повече, вчера свещеникът Смирнов дори допълни напътствията си, като препоръча рускините да не се омъжват за мюсюлмани, комунисти и атеисти, а тези, които „не могат да си намерят мъж в Русия“ посъветва да заминат за Африка, където живеят много добри християни.

Смирнов не за пръв път изказва радикални възгледи, одобрени от Руската патриаршия. По-рано през февруари той обясни важността на традицията да се освещава ядрено оръжие. Според него именно това е спасението на руския народ, на неговата култура и храмове.

„Спасяват ни само ракетите, корабите, подводниците, оборудвани с ядрено оръжие. Ако искаме да изчезнем, заповядайте… Това е много сериозно“, бяха точните думи на Смирнов.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС