VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руски губернатор: Нашата младеж е развратена от песни на потомците на афроамериканските роби

Рапът е африканска частушка, казва член на комисията по култура в руската Дума

Руският външен министър Сергей Лавров отдавна не е младеж, но и той носи любимите тишърти на „извратените“ млади хора в Русия и по света. Снимка: Мария Захарова/Телеграм - Руски губернатор: Нашата младеж е развратена от песни на потомците на афроамериканските роби

Руският външен министър Сергей Лавров отдавна не е младеж, но и той носи любимите тишърти на „извратените“ млади хора в Русия и по света. Снимка: Мария Захарова/Телеграм

Руската младеж е извратена заради „песните на потомците на афроамерикански роби“, заяви губернаторът на Курганска област в Русия Вадим Шумков в профила си в Телеграм.

Недооценяването на значимостта на родната култура се превръща в това, че много наши деца, внуци на народа победител, вече растат, без да познават своя род и племе, пеейки песни, написани от потомците на афроамерикански роби, маймунски подражавайки им в поведение и в език. Напълни се с откровено нискокачествена квазикултурна пошлост“, излива мислите си в социалните мрежи губернаторът.

Неговото изказване бе коментирано от първия зам.-председател на парламентарната комисия по култура в Думата Александър Шолохов. Той заяви пред медиите, че Шумков се е изразил „повече от политкоректно, защото е използвал думата афроамериканци, а това не е руски език. В руския език негроидна раса са наричани хората с черен цвят на кожата и никакъв расистки унижаващ смисъл никога не е имало в това“.

Другата заместничка в комисията по култура Елена Драпеко пък заяви, че губернаторът вероятно е имал предвид рап музиката:

„Това е една такава африканска частушка, модерна сред младежите, но това ще мине, както минава всяка друго увлечение по различни жанрове“.

Вадим Шумков не за пръв път коментира подобни теми. Наскоро пак в социалните мрежи губернаторът бе написал, че смята думата „толерантност“ за неприлична.

Това е нещо от сексуалните извращения. Не ми харесва“, обясни тогава Шумков своето тълкувание на термина.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90