Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Руснаци дариха €1 млн. за възстановяването на Венеция след наводненията

17 ноември, Венеция. Наводнен, площад „Сан Марко“ е още по-голяма атракция за туристите. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Руснаци дариха €1 млн. за възстановяването на Венеция след наводненията

17 ноември, Венеция. Наводнен, площад „Сан Марко“ е още по-голяма атракция за туристите. Снимка: ЕПА/БГНЕС

За по-малко от денонощие руски граждани са пожертвали €1 млн. за възстановяване на Венеция след наводненията, съобщи италианската агенция ANSA с позоваване на посланика на Италия в Русия Паскуале Терачано. От посолството са уточнили пред „Евронюз”, че сумата е била предадена от руски топ мениджъри.

Във вторник в италианското посолство в Москва ще се състои благотворителен концерт под ръководството на генералния директор на Мариинския театър, диригента Валери Гергиев. В този ден ще бъде открита и сметка за събиране на средства.

Венеция бе залята от водите на лагуната миналата седмица. Нивото на водата се покачи до 187 сантиметра – рекорден показател за последните петдесет години. От полицията съобщават за двама загинали.

Под водата остана прочутият площад „Сан Марко”, наводнена е и едноименната базилика. По данни на местните власти, щетите от стихията са на стойност около милиард евро.

Италианското правителство обяви в града извънредно положение и вече отпусна €20 млн. за ликвидация на първоначалните последици от бедствието.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90