POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Шер, Лейди Гага и Анна Нетребко вече са забранени в Беларус

Забранени са не само артистите, но и техните песни в друго изпълнение

Шер през септември 2022 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Шер, Лейди Гага и Анна Нетребко вече са забранени в Беларус

Шер през септември 2022 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Списък от 87 групи и изпълнители, забранени за слушане в Беларус, разпространи местното Министерство на културата. В списъка има американски, украински и руски изпълнители, обявили се против войната. Сред тях са Шер, Лейди Гага, Анна Нетребко, ДДТ, Верка Сердючка, „Аквариум“, „Машина времени“, Оксимирон и др.

Прави впечатление, че Алла Пугачова не е включена в забранителния списък, но пък там присъстват известни руски звезди като Джамала, Вера Брежнева, Валерий и Константин Меладзе и др.

Списъкът е изпратен в държавни институции, които контролират провеждането на събития и концерти. Забранени са не само артистите, но и техните песни в друго изпълнение. Беларуски активисти коментират, че листът с имената на забранените е подаден от Комитета за държавна безопасност на Беларус като допълнение към непрекъснато обновяващите се списъци със забрани, каквито съществуват още от 1995 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС