Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

След БНТ и БНР и Би Ти Ви срещу Слави Бинев

Водещият Светослав Иванов: Това е провокация, а не компромис

Творците не желаят Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии в парламента. - След БНТ и БНР и Би Ти Ви срещу Слави Бинев

Творците не желаят Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии в парламента.

След БНТ и БНР, които излязоха с остри позиции срещу назначението на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии в парламента, срещу този избор реагираха и Би Ти Ви. Светослав Иванов, водещ на неделното аналитично предаване на телевизията, се присъедини във фронта срещу Бинев със следния коментар:

„…Как гледа властта на културата и медиите? Високомерно, дами и господа, като на нещо подценено, като на нещо дребно и ненужно. „Политик и муха се убиват с вестник“, чували сте тази мисъл на Бранислав Нушич. Но в последните години го докарахме дотам, че политик с вестник политик убива. Затова новият пост на Слави Бинев звучи като нещо познато. Изненадващи по-скоро са реакциите на ГЕРБ и Реформаторския блок в лицето на Радан Кънев, който заяви тази сутрин, че компромисите са нужни в името на стабилността. Най-плашещото е, че тези компромиси не са свързани с програми и планове за реформи, а отново със спорни имена на кандидат-службогонци. Това е провокация, а не компромис. Това е хвърляне на ръкавица към търпението, което отдавна е изчерпано.

Видимо така разбираме политиката, дами и господа.

Ще завърша с още един цитат, но този път на политик, който десния Радан Кънев би трябвало да цени – Маргарет Тачър. Тя казва: „Ако целиш да си харесван, трябва да си готов на компромис с всичко по всяко време. Но има риск да не постигнеш нищо.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg