Снимат филм за „петия бийтълс“, който превръща в злато всичко, до което се докосне

Само за 7 години в шоубизнеса Брайън Ъпстейн създава култура, която дотогава не съществува

Брайън Ъпстейн има роля в съдбите на някои от най-великите имена в рока. Отива си на 32 г. Снимка: Уикипедия - Снимат филм за „петия бийтълс“, който превръща в злато всичко, до което се докосне

Брайън Ъпстейн има роля в съдбите на някои от най-великите имена в рока. Отива си на 32 г. Снимка: Уикипедия

Биографичен филм за музикалния импресарио и мениджър на „Бийтълс“ Брайън Ъпстейн в културната революция на 60-те години ще снима режисьорът Йонас Акерлунд. Филмът се нарича „Midas Man“ – с препратка към цар Мидас от древногръцката митология, който превръща в злато всичко, до което се докосне.

Мъжът, който често е бил наричан „петия бийтълс“, навлиза в музикалната индустрия, когато е на 25. В продължение на 7 години той прави блестяща кариера, с пръст в съдбите на редица бъдещи звезди – освен като мениджър на „Бийтълс“, Ъпстейн работи с „Джери и Пейсмейкърс“ и Сила Блек, помага за популяризирането също на Джими Хендрикс, „Дъ Ху“ и „Пинк Флойд“. Възходът на Ъпстейн прекъсва със смъртта му, която настъпва на 32 г. от свръхдоза наркотици.

„Историята на Брайън Ъпстейн има всичко, което търся в един сюжет. За мен всичко е свързано с уникалността на Брайън – казва режисьорът Йонас Акерлунд. – Изумително е, че той сякаш е знаел всяка стъпка от пътя, която никой друг не е знаел, видял е неща, които никой друг не е видял. Визионерството му е впечатляващо, той е създал култура, която не е съществувала.

Филмът по-скоро прилича на обиколка на ума на Брайън и какво е да бъдеш него, отколкото на това как едно нещо води хронологично до друго. Искам да го върна към живота.“

Америка за България

„Брайън Ъпстейн е живял епично. Бил е забележителен човек, чиято работа е била да направи другите по-забележителни. Йонас Акерлунд е идеалният режисьор за „Midas Man“. Той има рок енд рол сърце“, казва продуцентът на филма Тревър Бийти.

„Midas Man“ ще бъде заснет в Лондон, Ливърпул и САЩ и е планирано да излезе през 2021 година.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3