Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Софийският университет отменя всички лекции и събития

До края на април в сградите на СУ няма да се провеждат масови мероприятия, продължава приемането на документи за кандидатстуденти онлайн

Учебните занятия в Софийския университет са прекратени до 15 март. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС - Софийският университет отменя всички лекции и събития

Учебните занятия в Софийския университет са прекратени до 15 март. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

Спира присъствената работа в целия Софийски университет, се казва в заповед на ректора на СУ Анастас Герджиков. Заповедта е издадена днес след извънредното заседание на Националния щаб за борба с коронавируса. Засега присъствените учебни занятия са прекратени за срок от 09 до 15 март. Изключение правят вече насрочените държавни изпити, защити на дипломни работи и публични защити на дисертации, в случаите, когато е невъзможно да бъдат отложени.

Пропуснатите занятия ще бъдат наваксани след възобновяването им и след изготвянето на нов График на учебния процес, се казва в заповедта на ректора. Дотогава учебният процес ще се поддържа дистанционно.

До края на април спират също така всички масови мероприятия, провеждани в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, включително конференции, дискусии, публични лекции, представления, концерти и други културни събития, спортни прояви, катедрени и факултетни съвети и събрания и др. Неотложните решения на катедрените и факултетните съвети ще се гласуват електронно.

Продължава онлайн приемането на заявления за явяване на изпити в първата кандидатстудентска сесия. Кандидатстудентска кампания продължава по обявения график, освен ако епидемиологичната ситуация и препоръките на Националния оперативен щаб не наложат друго.

Присъствената работа на администрацията в СУ ще бъде ограничена. По график ще работи необходимия минимум служители, необходими за поддържане на дейността на отделните звена в СУ, за поддържане на работата на компютърните и информационни системи и дейностите, чиито срокове не могат да бъдат променяни – търгове по Закона за държавната собственост, отваряне на оферти по Закона за обществените поръчки и др. Служителите, които не са включени в графика, да изпълняват задълженията си дистанционно.

Ограничават се максимално всички командировки на академичния състав и студентите в чужбина. Завръщащите се от чужбина ще бъдат подлагани на 14-дневен карантинен период.

В сградите на СУ на подходящи места ще бъдат поставени материали за дезинфекция и хигиенни материали. Периодично ще се дезинфекцират всички повърхности във всички сгради на университета.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах