Софийският университет отменя всички лекции и събития

До края на април в сградите на СУ няма да се провеждат масови мероприятия, продължава приемането на документи за кандидатстуденти онлайн

Учебните занятия в Софийския университет са прекратени до 15 март. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС - Софийският университет отменя всички лекции и събития

Учебните занятия в Софийския университет са прекратени до 15 март. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

Спира присъствената работа в целия Софийски университет, се казва в заповед на ректора на СУ Анастас Герджиков. Заповедта е издадена днес след извънредното заседание на Националния щаб за борба с коронавируса. Засега присъствените учебни занятия са прекратени за срок от 09 до 15 март. Изключение правят вече насрочените държавни изпити, защити на дипломни работи и публични защити на дисертации, в случаите, когато е невъзможно да бъдат отложени.

Пропуснатите занятия ще бъдат наваксани след възобновяването им и след изготвянето на нов График на учебния процес, се казва в заповедта на ректора. Дотогава учебният процес ще се поддържа дистанционно.

До края на април спират също така всички масови мероприятия, провеждани в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, включително конференции, дискусии, публични лекции, представления, концерти и други културни събития, спортни прояви, катедрени и факултетни съвети и събрания и др. Неотложните решения на катедрените и факултетните съвети ще се гласуват електронно.

Продължава онлайн приемането на заявления за явяване на изпити в първата кандидатстудентска сесия. Кандидатстудентска кампания продължава по обявения график, освен ако епидемиологичната ситуация и препоръките на Националния оперативен щаб не наложат друго.

Америка за България

Присъствената работа на администрацията в СУ ще бъде ограничена. По график ще работи необходимия минимум служители, необходими за поддържане на дейността на отделните звена в СУ, за поддържане на работата на компютърните и информационни системи и дейностите, чиито срокове не могат да бъдат променяни – търгове по Закона за държавната собственост, отваряне на оферти по Закона за обществените поръчки и др. Служителите, които не са включени в графика, да изпълняват задълженията си дистанционно.

Ограничават се максимално всички командировки на академичния състав и студентите в чужбина. Завръщащите се от чужбина ще бъдат подлагани на 14-дневен карантинен период.

В сградите на СУ на подходящи места ще бъдат поставени материали за дезинфекция и хигиенни материали. Периодично ще се дезинфекцират всички повърхности във всички сгради на университета.

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg