Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сто години след Пучини в Зала „България“

Камерен концерт отбелязва един век от смъртта на композитора

Мила Михова дебютира със Софийската филхармония през януари 2024 г. Снимка: Софийска филхармония - Сто години след Пучини в Зала „България“

Мила Михова дебютира със Софийската филхармония през януари 2024 г. Снимка: Софийска филхармония

Света на Пучини ще пресъздадат в петък в Зала „България“. На 14 юни оперната певица Мила Михова и пианистът Джулио Дзаппа ще излязат на сцената, за да пренесат публиката в света на белкантото.

Двамата ще изпълнят камерни произведения на Джакомо Пучини, но също и от Белини, Росини, Доницети и Верди.

Събитието се организира от Посолството на Италия и Италианския културен институт в София по повод навършването на 100 години от кончината на Джакомо Пучини. Концертът е с двойно значение и освен това ще отбележи 145 години дипломатически отношения между България и Италия.

Италианецът Джулио Дзаппа е пианист и корепетитор, завършва пиано с отличие. Обучава се като корепетитор в Милано и се усъвършенства в репертоара за камерна музика. От 1996 г. развива концертна дейност по целия свят и често бива канен като специалист по вокално изкуство в множество театри и фестивали в Европа и Азия. Сътрудничил е на артисти от различни поколения от италианската и чуждестранна опера.

Мила Михова направи своя дебют със Софийската филхармония в началото на 2024 г., когато партнира на голямата звезда от световната оперна сцена Брин Терфел. През юли тя отново ще работи с националния ни оркестър и за втори път ще се представи с Пучиниева програма, този път като част от програмата на фестивала „Pravets Art Nights“.

Вижте още: РАПСОДИЯ В СИНЬО КРАЙ ЕЗЕРОТО В ПРАВЕЦ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90