Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Велислава Кръстева напуска Народния театър

Велислава Кръстева. Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС - Велислава Кръстева напуска Народния театър

Велислава Кръстева. Снимка: Благой Кирилов/БГНЕС

Пиарката на Народния театър напуска след броени дни Народния театър, научи „Площад Славейков“. Велислава Кръстева, срещу чието присъствие в трупата се разбунтува главният режисьор Александър Морфов, скоро ще бъде извън състава.

Новината не е потвърдена от директора на Народния Васил Василев, въпреки опитите ни да узнаем лично от него детайлите около ситуацията.

Според източници на „Площад Славейков“, Кръстева е подала предизвестие за напускане и от 1 март ще бъде извън театъра. Тя ще напусне малко преди да се навърши 1 година от назначаването ѝ на поста директор „Връзки с обществеността“ в Народния.

Велислава Кръстева, дългогодишен пиар на ДПС, провокира необичаен протест от страна на главния режисьор на трупата Александър Морфов. Повод за него стана присъствието ѝ до почетния председател на ДПС Ахмед Доган на парламентарните избори на 2 октомври 2022 г. По думите му, режисьорът се е опитал да коментира тази поява с директора на театъра Васил Василев, но той отказал да разговаря с него по темата. На 29 октомври вечерта, докато на сцената се играе представлението „Хъшове“, вратата на Кръстева в театъра се оказва надраскана с надписи „ДПС“ (13 пъти), „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“, а табелката с името ѝ е изкъртена. По-късно Александър Морфов призна пред „Площад Славейков“, че той е извършителят. През януари, отново по време на негов спектакъл на сцената, режисьорът отново надраска вратата на Кръстева, но не само нейната, но и на директора Васил Василев. Междувременно Василев събра комисия от актьори и служители на театъра, които да разследват какво точно се е случило, макар че и втория път Морфов призна, че той е автор на надписите.

Всичко по темата АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ СРЕЩУ ДПС В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

Очаква се Велислава Кръстева да обясни мотивите, с които е решила да напусне театъра.

АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ УВОЛНЕН ДИСЦИПЛИНАРНО, ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА НАПУСКА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg