Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Захари Карабашлиев и Явор Гърдев ще снимат „Ян Бибиян”

Художествената комисия към НФЦ е отхвърлила проекти на Георги Дюлгеров, Виктор Чучков, Зорница София и др.

Захари Карабашлиев (вляво) е сценарист на филма, а Явор Гърдев ще режисира. Снимки: Площад Славейков  - Захари Карабашлиев и Явор Гърдев ще снимат „Ян Бибиян”

Захари Карабашлиев (вляво) е сценарист на филма, а Явор Гърдев ще режисира. Снимки: Площад Славейков

Филмовият проект „Ян Бибиян” е спечелил най-много точки в последната сесия на Националния филмов център за проекти над 600 хил. лв., става ясно от резултатите, публикувани в сайта на НФЦ. Сценарист на „Ян Бибиян” е Захари Карабашлиев, а режисьор – Явор Гърдев.

Освен техния проект в най-скъпата категория са се класирали още филми на Ивайло Пенчев и Стефан Командарев. В по-ниската категория – до 600 хил. лв. – на първо място е класиран филм с режисьор Ники Илиев и продуцент Башар Рахал. Допуснати са и проекти на Станислав Дончев и Александър Косев.

Художествената комисия, която оценява проектите, с председател Виктор Божинов, е отхвърлила финансирането на филми на режисьорите Георги Дюлгеров, Димитър Коцев-Шошо, Виктор Чучков, Киран Коларов, Иля Велчев, Радослав Спасов, Зорница София и др. Сред отхвърлените има игрален филм за Гунди, предложен от Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg