Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Академия „Валери Петров“ търси нови таланти

Открит е приемът за следващата учебна година

Димитър Коцев – Шошо и Стефан Командарев (в средата, с тортите) бяха сред лекторите на първата учебна година на творческата академия. Снимка: Емил Георгиев - Академия „Валери Петров“ търси нови таланти

Димитър Коцев – Шошо и Стефан Командарев (в средата, с тортите) бяха сред лекторите на първата учебна година на творческата академия. Снимка: Емил Георгиев

Академията „Валери Петров“ набира таланти за следващата си учебна година. Желаещите вече могат да кандидатстват, като официалното откриване на творческия сезон ще е на 3 октомври. Тогава ще започнат и майсторските класове за онези, които завършват сега и искат да продължат обучението си.

Новото за предстоящата учебна година ще е откриването и на нови групи освен вече съществуващите направления – Проза, Поезия, Кино- и Телевизионен сценарий. От октомври в академия „Валери Петров“ ще се преподават и упражняват още Театрална драматургия, Превод, Редакция, Рекламно писане и Публицистика.

Желаещите да са част от творческата академия трябва до 15 септември на имейл akademia@ndk.bg да изпратят следните документи:

1. Актуална автобиография, която да съдържа професионален и/или писателски опит;

2. Мотивационно писмо, адресирано към лекторите на Академията;

– До 10 страници текст за групите Проза (разказ, откъс от по-мащабна творба);

– До 5 страници идея за игрален филм, анотация и синопсис за група Сценарий Кино;

– До 5 страници идея за сериал, анотация и синопсис за група Сценарий Телевизия;

–До 5 стихотворения за група Поезия.

Вижте още: КАК СЕ ПИШЕ, УЧАТ ЗАРЕВ И КОМАНДАРЕВ

Владимир Зарев, Емил Андреев, Дарин Тенев, Стефан Командарев, Димитър Коцев – Шошо бяха сред лекторите в първия курс на Творческа академия „Валери Петров“, създадена от Националния дворец на културата. Той започна през месец април, а учебната година бе официално закрита на 5 юли.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах