Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Актриса спечели конкурса за пиеса на Театър „199“

Елена Телбис ще види на сцена творбата си „Боклук“

Актрисата Елена Телбис. Снимка: Яна Лозева - Актриса спечели конкурса за пиеса на Театър „199“

Актрисата Елена Телбис. Снимка: Яна Лозева

Елена Телбис е победителят в конкурса за камерна пиеса „Славка Славова“ на „199“. Авторският текст „Боклук“ на актрисата ще бъде реализиран на сцената на театъра, Телбис ще получи и 5 хил. лв. премия. Конкурсът на името на голямата българска актриса се провежда за шести пореден път, състезанието е анонимно.

Журито в състав Татяна Лолова, Светла Бенева, Никола Вандов, Мартин Каров, Кети Бинкова, Андрей Филипов и Анна Монова избира между 18 драматургични текста на съвременна тематика. От тях до краткия списък стигат заглавията „Боклук“, „Въжеиграчи“, „Малки дневни удоволствия“, „Полетът на къртицата“ и „Чудовища“.

„Боклук“ е първата пиеса на Телбис, която ще бъде поставена на сцена. От „199“ обещават това да стане до 18 месеца.

Родена през 1990-а, Елена Телбис завършва НАТФИЗ в класа на Ивайло Христов, випуск 2013. В „Театър 199“ тя играе в „Заешка дупка“ (реж. Ивайло Христов), в „Сарабанда“ (реж. Иван Урумов). В Народния театър актрисата има роли в „Танцът Делхи“ (реж. Галин Стоев), „Жана“ (реж. Явор Гърдев), в „Наблюдателите (Хипотеза за отвъдното)“ (реж. Явор Гърдев). В Театър „Азарян“ тя бе Нина Заречная в „Чайка“ (реж. Явор Гърдев).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg