Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Български актьор намерен мъртъв в Лондон

Ангел Генов е починал при неясни обстоятелства в британската столица

Актьорът Ангел Генов (1978 - 2021). Снимка: Ангел Генов/Фейсбук - Български актьор намерен мъртъв в Лондон

Актьорът Ангел Генов (1978 - 2021). Снимка: Ангел Генов/Фейсбук

Актьорът Ангел Генов е открит мъртъв в апартамента си в Лондон. Кончината на 43-годишния мъж бе потвърдена пред „Площад Славейков“ от българския посланик в британската столица Марин Райков.

Смъртта на Генов е установена преди около седмица. След като не отговарял на телефона си в продължение на два дни, приятелите му повикали полиция и разбили вратата на жилището му, където открили тялото на Ангел.

„Майка му в момента е тук, оказваме ѝ пълно съдействие“, каза пред „Площад Славейков“ посланик Райков.

Дипломатът обясни, че в понеделник ще бъде извършен обстоен медицински преглед на тялото, за да бъде установена причината за смъртта му.

Ангел Генов е син на известни актьори – Нели Монеджикова и Антоний Генов (1950 – 2006). Роден е през 1978 г., завършва НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ в класа на проф. Надежда Сейкова. Играе на сцената на Театър „Българска армия“, докато не заминава за Лондон, за да постъпи в актьорската школа „MetFilm School“. Посещавал е също Международна лятна театрална школа в Москва с художествен ръководител Александър Калягин.

Носител е на две награди „Икар“ – за дебют за ролята на Алън Стренг в „Еквус“ от Питър Шафър, постановка на Старозагорския театър, и за поддържаща мъжка роля за Панталоне в „Принцеса Турандот“ от Карло Гоци, постановка на Театър „София“.

Има роли и в киното, една от тях е във филма „Котка в стената“ на Мина Милева и Весела Казакова.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg