VivaPay

Боно пee за италианците под карантина (видео)

„За италианците, които ме вдъхновиха. За ирландците, за всеки, който на този Свети Патрик е приклещен в ъгъла, но все пак пее...“

В новата си песен Боно настоява хората да се обичат, въпреки изолацията заради коронавируса. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Боно пee за италианците под карантина (видео)

В новата си песен Боно настоява хората да се обичат, въпреки изолацията заради коронавируса. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фронтменът на U2 Боно, който не е излизал с нова музика от 2017 г., изпълни в Инстаграм нова песен, посветена на пеещите италианци под карантина, докато под терасите им върлува коронавирус. Парчето се казва „Let Your Love Be Known“.

За италианците, които ме вдъхновиха. За ирландците, за всеки, който на този Свети Патрик е приклещен в ъгъла, но все пак пее. За лекарите, медицинските сестри, санитарите на фронтовата линия, пеем за вас“, написа вокалистът под видеото в социалната мрежа.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

for ANYONE who this St. Patrick’s day is in a tight spot and still singing. For the doctors, nurses, carers on the front line, it’s you we’re singing to. Bono

Публикация, споделена от U2 Official (@u2) на

Изолиран в дома си в Дъблин, Боно споделя, че „Let Your Love Be Known“ е написана само час преди да я изпълни за любителско видео. Акомпанира си на пиано.

В текста Боно пее за Дъблин, който изглежда призрачен без всичките си хора по улиците, за изолацията и страха, предизвикан от пандемията. Споменава и италианците, които макар и в тежко положение пеят от балконите си.

Не можете да се докосвате/ но можете да пеете през покривите/ пей ми по телефона, пей и обещай, че няма да спреш/ пей и никога не си сам“, гласи текстът към песента.

Видеото, в което певецът изпълнява песента, бе качено онлайн на 17 март, навръх Свети Патрик, националния празник на Ирландия. Тази година празненствата в страната бяха отменени заради препоръките на властите да се избягват струпванията на хора.

Последният албум на U2 „Songs of Experience“ излезе през декември 2017 г. През 2018-а последва световното турне „Innocence and Experience“, а през 2019 г. групата обиколи Азия, Австралия и Нова Зеландия с турнето „Joshua Tree“.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg