POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Депардийо ще снима пръв в „Балтийския Холивуд“

Филмът ще бъде за френска ескадрила, част от Червената армия

Депардийо във фотосесия като косач на територията на президентската резиденция край Минск, Беларус, през 2015 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Депардийо ще снима пръв в „Балтийския Холивуд“

Депардийо във фотосесия като косач на територията на президентската резиденция край Минск, Беларус, през 2015 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жерар Депардийо ще снима в Русия филм за Втората световна война, съобщава ТАСС. Темата на продукцията е френската ескадрила „Нормандия-Неман“, която през 1945 г. е част от Червената армия и е участвала в битката за Източна Прусия и в щурма на града крепост Кьонигсберг, днес Калининград.

Това ще бъде първият проект, създаден в новата Балтийска киностудия на територията на Калининградска област, която ще се опита да конкурира големите световни киностудии. Според ректора на московския киноиститут ВГИК Владимир Малишев, който е и президент на кинофестивала в Калининград, това ще бъде „Балтийският Холивуд“.

В момента в Калининградска област протича Международният кинофестивал „Балтийски дебюти“. Жерар Депардийо е негов почетен гост като герой на документалния филм „Моята узбекска мечта“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg