Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Доказателство, че Грета Тунберг не лъже

Шведската тийнейджърка наистина е пътувала на пода в претъпкан влак, става ясно от видео

Стопкадър от видеото, от което става ясно, че Грета Тунберг наистина е пътувала на пода във влак - Доказателство, че Грета Тунберг не лъже

Стопкадър от видеото, от което става ясно, че Грета Тунберг наистина е пътувала на пода във влак

Видео с Грета Тунберг, седнала на пода до претъпкано купе, се появи в шведския сайт „Dagens Nyheter“. След разпрата с германските железници и публикуваната в Tуитър снимка на тийнейджърката, седнала на пода до купища багаж и храна в кутия, реакциите в цял свят не закъсняха. Грета бе обвинена в лъжа и манипулация, защото „Дойче Бан“ заявиха, че тя е имала място в първа класа.

Вижте още: ЛЪЖЕ ЛИ ГРЕТА ТУНБЕРГ?

Но младата активистка наистина е пътувала в претъпкан влак по време на смяната на линиите, както тя самата обясни впоследствие в Tуитър акаунта си.

Снимката, която събуди полемики, очевидно не е правена точно там, където се е случило събитието и е режисирана впоследствие, но това не прави Грета лъжкиня, коментират нейните сънародници в социалните мрежи.

„Нека се фокусираме върху климата, а не върху дреболии“ е най-често срещаният коментар.

Видеото от шведския сайт

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg