Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Две силиконови гърди, моля

Новата реклама на д-р Енчев е абсурдна като (почти) всички предишни негови – и затова ще е също толкова успешна

Красотата е цветовият баланс, сякаш НЕ казва новата реклама на д-р Енчев. Снимка: Силвия Недкова - Две силиконови гърди, моля

Красотата е цветовият баланс, сякаш НЕ казва новата реклама на д-р Енчев. Снимка: Силвия Недкова

Профучаваш си ти по магистралата, зяпаш си през прозореца птичките и изведнъж насреща ти билборд. Цветен, ярък, истински болезнен за гледане без маска за оксижен. Замисляш се какво е това метафизично чудо на дизайнерската мисъл, разтърсваш се, откриваш. Това е реклама на новия сайт на д-р Енчев, оказва се, който вече се брандира като Dr.E!. (Може би закачката е, че Dr.E! може да направи дори Dr.Dre красив?)

Сайтът, не го четете като реклама, е наистина находчиво назован www.906090.bg. Домейнът противоречи на всяко христоматийно правило в интернет-бизнеса. И много трудно се разчита, особено ако имаш само тези секунда-две, докато го мернеш на билборд (и успееш да вникнеш, че въобще пише нещо между тези панаирджийски фасети).

Човек би се запитал – как жена, която иска силиконови гърди (или мъж, който иска да оборудва възлюбената си с такива), би била дори и малко запленена от подобна реклама. Та това няма нищо общо с всеки друг магистрален билборд (ледена бира, красива бамбина, лъскава кола, салам от едно време)! Как, триста дяволи, ще ти се прииска нов бюст от такава обидна за зрението грозотия?

Ако имате по няколко минути интернет на ден, знаете колко подигравки отнася д-р Енчев покрай абсурдните си рекламни кампании. Случвало се е няколко пъти през годините: хирургът и екипът му пускат масивно из София и страната изключителни провокации срещу добрия вкус (помним „Прекалено красива съм, за да работя“, „Крас’тата е мисия“…) и предизвикват лавина от шеги, закачки и забавни колажи. Самият слоган „Благодаря Ви, д-р Енчев“ практически вече има култов статут и има място в бъдещ фразеологичен речник на българския език.

Старите рекламисти казват в определени, различни по същество, случаи, че няма лоша реклама. Д-р Енчев издига тази концепция на ново ниво. Сякаш умишлено създава лоша реклама, избухва с постер на дизайнер далтонист, облизва цялата страна с точно обратното на красотата, която твърди, че създава. В резултатът в клиниката му трудно може да се запази час за месеци напред, цените се приемат за оправдано високи, а когато на плажа видиш силиконов бюст, първо в съзнанието ти изниква усмихнатото очилато лице на хирурга („благодаря“ Ви за това, д-р Енчев).

Очеизвадно като вида на билборда е, че рекламата на него няма да доведе и един клиент. Но за д-р Енчев отново се говори, името му е навсякъде, всички се интересуват от него. Когато един ден реша да се разкрася изкуствено, първо ще се сетя за Dr.E!. Чак след това ще разпитам кой наистина е най-добрият пластичен хирург в София и ще ида при него.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС