Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

И ето идва най-щастливият ден!

„Хиподил“, „Контрол“, „Ревю“ и „Нова генерация“ за пръв път заедно в „Арена Армеец“

Надали когато група ученици са започвали да се събират, за да свирят любимата си музика, са очаквали, че ще се задържат толкова много време и след тридесет години ще имат общ концерт в най-голямата зала в България, „Арена Армеец“. - И ето идва най-щастливият ден!

Надали когато група ученици са започвали да се събират, за да свирят любимата си музика, са очаквали, че ще се задържат толкова много време и след тридесет години ще имат общ концерт в най-голямата зала в България, „Арена Армеец“.

Най-щастливият ден за всички фенове на пънк рока, ню уейва и другите „прогнили капиталистически музикални жанрове“, разцъфтели в края „зрелия“ соц, идва в края на тази седмица, когато четирите групи „Хиподил“, „Контрол“, „Ревю“ и „Нова генерация“ ще излязат заедно на сцената за максимална петчасова доза бунтарство срещу статуквото (по-скоро онова от 80-те години, но може би и настоящето?).

Групите се събират за пръв път заедно на сцена, обединени от мотото „Въпреки всичко!“, като „знак на протест срещу безсмъртните теми: забраните, омразата, егото, състоянието на заобикалящата ни реалност“, съобщават организаторите на концерта.

През 2018-а „Хиподил“, „Контрол“ и „Ревю“ навършват 30 години, а „Нова генерация“ е дори по-стара – на 31. Надали когато група ученици са започвали да се събират, за да свирят любимата си музика, са очаквали, че ще се задържат толкова много време и след тридесет години ще имат общ концерт в най-голямата зала в България, „Арена Армеец“.

Хедлайнери на прехода, въпреки това непреходни, групите ще представят както пародийно-купонджийските си хитове „Бате Гойко“, „Най-щастливият ден“, така и по-смислените в текстово отношение песни като „Скорпионите танцуват сами“.

Освен обичайните заподозрени Светльо Витков, Милена Славова, Васил Гюров и Венци Мицов, специално участие в концерта ще имат бившият вокалист на „Контрол“ Кольо Гилъна и Михаил Йосифов, бивш тромпетист на „Хиподил“. В специалната „Брас секция“ ще се появи с тромбона си и Вили Стоянов. Стремежът на музикантите е групите да се представят в оригиналния им състав, а заедно с гостите на събитието близо 40 музиканти ще излязат пред публиката.

Концертът ще бъде тази събота, 21 април, в „Арена Армеец“ – но ще се излъчва и онлайн за хората, които няма да могат да скачат на „Скакауец“ в страната и чужбина.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах