VivaPay

Композиторът Адам Шлезингер почина от коронавирус

Той е автор на някои от най-запомнящите се песни от филма „Ледена епоха“

Адам Шлезингер. Снимка: Стопкадър от видеоклип на групата „Fountains of Wayne“ - Композиторът Адам Шлезингер почина от коронавирус

Адам Шлезингер. Снимка: Стопкадър от видеоклип на групата „Fountains of Wayne“

Американският композитор и музикант Адам Шлезингер почина на 52-годишна възраст от коронавирус в Ню Йорк, съобщава „Варайъти“. Последната седмица Шлезингер е бил в интензивно отделение. Пневмонията, предизвикана от  COVID-19, е била в много тежка форма и лекарите са го поддържали в медикаментозна кома.

Шлезингер е носител на три награди „Еми“ и една „Грами“. През 1997 г. е бил номиниран за „Оскар“ и „Златен глобус“ за саундтрака към филма „Музиката, която правиш“ с режисьор Том Ханкс. Той е автор и на някои от известните детски песни от филма „Ледена епоха“ и телевизионното шоу „Улица Сезам“. Бил е музикален продуцент на Робърт Плант.

Като музикант е участвал в групите „Fountains of Wayne“ и „Ivy“.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg