Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Неизвестна версия на „Мила родино“ свирят в Рим (видео)

Посрещат премиера Бойко Борисов с фантазия на тема „Продухване на тръбите“

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в италианската столица, където е посрещнат  под звуците на странно изпълнение. Снимка: Стопкадър - Неизвестна версия на „Мила родино“ свирят в Рим (видео)

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в италианската столица, където е посрещнат под звуците на странно изпълнение. Снимка: Стопкадър

Неизвестна версия на „Мила родино“ – така най-любезно би могла да се определи интерпретацията на българския химн, изпълнена в Рим в чест на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят е на официално посещение в италианската столица, където е посрещнат от италианския премиер Паоло Джентилони под звуците на въпросното изпълнение. Видеото, запечатало момента, е публикувано в страницата на премиера във Фейсбук.

Ако не бъдем толкова учтиви, трябва да отбележим, че песента има твърде малко общо с оригинала на Цветан Радославов. В родината на Верди и Росини това прилича по-скоро на фантазия на тема „Продухване на тръбите“. Началото на изпълнението съвпада донякъде с първия стих „Горда стара планина…“ на химна, но от там нататък следва нещо, което трудно може да бъде наречено мелодия.

Духовият оркестър на домакините вероятно е разполагал с нотите на „Мила родино“, но до момента на посрещането явно се бе запознал бегло с тях.

Музика няма, но шум все пак е произведен. Добре поне, че не им бяха дали „Шуми Марица“. Защото ако тези музиканти я бяха изпълнили: едно, щеше да предизвика политически скандал, и второ, може би щеше да прилича на „Nothing else matters“ на „Металика“. И в двата случая усмивките са им гарантирани.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах