Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Обявиха датата за ръкопашния бой между Илон Мъск и Марк Зукърбърг

Ще се бият като ММА бойци в клетка

Илон Мъск иска да излъчва боя с Марк Зукърбъг (вляво) на живо в своята платформа Х. Снимки: ЕПА/БГНЕС - Обявиха датата за ръкопашния бой между Илон Мъск и Марк Зукърбърг

Илон Мъск иска да излъчва боя с Марк Зукърбъг (вляво) на живо в своята платформа Х. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Ръкопашният бой между собствениците на X, известен преди като Туитър, и „Мета“, може да се проведе на 26 август, съобщава Си Ен Ен, като цитира постове на Илон Мъск в социалната му мрежа.

Собственикът на платформата Х съобщава, че „вдига тежести цял ден, подготвяйки се за битката“, добавяйки, че „всички приходи ще отидат за благотворителност за ветерани“. Мъск иска да излъчва битката на живо в собствената си платформа.

През юни двамата големи технологични милиардери решиха да участват в бой в клетка. Залозите за потенциалната битка се повишиха миналия месец, когато „Мета“ на Зукърбърг пусна нов конкурент на бившия Туитър, наречен Threads.

Зукърбърг отговори на Мъск чрез новото си приложение, като е подхвърлил поредната подигравка със социалната мрежа на Мъск:

Не трябва ли да използваме по-надеждна платформа, която всъщност може да събере пари за благотворителност?

Датата е предложена именно от собственика на „Мета“ в постовете му.

Двамата са възприели идеята, че ще се бият като бойци от ММА – в клетка и по правилата на бойното изкуство. Битката ще бъде излъчвана в специален канал за видеострийминг.

Илон Мъск е най-богатият човек в света с приблизителна нетна стойност на имуществото от $240,7 милиарда долара, според Форбс, както и основател, главен изпълнителен директор и главен технически директор на SpaceX, главен изпълнителен директор и продуктов архитект на „Тесла“, собственик и президент на Х – бившия Туитър.

Марк Зукърбърг е президент и главен изпълнителен директор на „Мета“ компанията, която контролира социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм, Уотсап и др. Със състояние, оценявано на 104,3 милиарда долара, той е осмият най-богат човек в света.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg