Отиде си Татяна Лолова

Татяна Лолова, щастлива на едно от последните си участия - на снимки за клипа на нейната песен „Кутийка за спомени“. Снимка: Игор Марковски - Отиде си Татяна Лолова

Татяна Лолова, щастлива на едно от последните си участия - на снимки за клипа на нейната песен „Кутийка за спомени“. Снимка: Игор Марковски

Татяна Лолова, велика актриса и човек с голямо сърце, днес си тръгна от нашия свят. Отиде си на 87, три години след съпруга си, чиято смърт не можа да преодолее.

Напусна ни около половин месец след първата си репетиция в Софийската опера, поканена за роля в мюзикъла „Баща ми бояджията“. Приета бе в „Пирогов“ с диагноза „Ковид-19“.

От „Пирогов“ днес съобщиха, че актрисата е починала минути след 21 ч. на 22 март. Като причина за смъртта ѝ е посочено „мозъчносъдово заболяване“:

„87-годишната звезда на българските театър и кино постъпва за лечение в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ на 6 март 2021 с Covid-19. Коронавирусната инфекция е преодоляна бързо, но последствията от съдовомозъчната болест и възрастовите изменения в сърдечносъдовата и дихателната система са пряката причина за смъртта“.

Светла ѝ памет!

 

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах