Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отиде си Татяна Лолова

Татяна Лолова, щастлива на едно от последните си участия - на снимки за клипа на нейната песен „Кутийка за спомени“. Снимка: Игор Марковски - Отиде си Татяна Лолова

Татяна Лолова, щастлива на едно от последните си участия - на снимки за клипа на нейната песен „Кутийка за спомени“. Снимка: Игор Марковски

Татяна Лолова, велика актриса и човек с голямо сърце, днес си тръгна от нашия свят. Отиде си на 87, три години след съпруга си, чиято смърт не можа да преодолее.

Напусна ни около половин месец след първата си репетиция в Софийската опера, поканена за роля в мюзикъла „Баща ми бояджията“. Приета бе в „Пирогов“ с диагноза „Ковид-19“.

От „Пирогов“ днес съобщиха, че актрисата е починала минути след 21 ч. на 22 март. Като причина за смъртта ѝ е посочено „мозъчносъдово заболяване“:

„87-годишната звезда на българските театър и кино постъпва за лечение в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ на 6 март 2021 с Covid-19. Коронавирусната инфекция е преодоляна бързо, но последствията от съдовомозъчната болест и възрастовите изменения в сърдечносъдовата и дихателната система са пряката причина за смъртта“.

Светла ѝ памет!

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg