Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отлагат церемонията по откриването на Детската Евровизия

Тегленето на жребия за реда на изпълненията - без тържества заради трагедията в Париж

 - Отлагат церемонията по откриването на Детската Евровизия

Церемонията по откриването на Детската Евровизия, която трябваше да се проведе в неделя вечерта, се отлага. Решението на организаторите – БНТ и Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) – е израз на съпричастност към трагедията в Париж и обявения тридневен траур във Франция.

„Българската национална телевизия изразява своето дълбоко съчувствие и подкрепа в този тежък момент на френския народ. Обичта между хората и толерантността са ценностите, върху които е основан песенният конкурс Евровизия. Това са и ценностите, които обединяват всички обществени телевизии в Европа“, заявява генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Макар и без тържества, жребият за определяне на стартовия ред ще бъде изтеглен днес, неделя, за да може екипът да започне подготовката на шоуто. Тегленето на жребия ще бъде заснето и показано в репортаж по БНТ същата вечер.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Младост

kapatovo.bg