Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

„Русофоболокатор” предпазва руски туристи от пътуване до България

Сайтът класира държавите, където се отнасят добре към руснаците по време на почивка

Плажът във Варна преди ковида. Снимка: Красимир Делчев/БГНЕС - „Русофоболокатор” предпазва руски туристи от пътуване до България

Плажът във Варна преди ковида. Снимка: Красимир Делчев/БГНЕС

Само 12% от българите се отнасят добре към руските туристи. Това се вижда от данните в сайта „Русофоболокатор“, създаден от бившия кмет на Архангелск Александър Донской в помощ на руските туристи. 

„Ресурсът е създаден, за да помогне на нашите хора, руснаците, които подготвят почивката си, да изберат правилна посока за туризъм и да разберат с какво могат да се сблъскат“, казва Донской във видеообръщение, представящо сайта.

По неговите думи, самият той обича да пътешества и за това му е важно да избере безопасна за почивка страна.

„Откакто започна „спецоперацията“, в много страни отношението към руснаците се промени“, отбелязва бившият кмет, като допълва, че промяната е започнала още с присъединяването на Крим.

Според данните на „Русофоболокатор“, първите пет държави, най-подходящи за посещение от руски туристи през 2022 г. са Беларус (92% одобрение на руснаци), Сърбия (66% одобрение), Словакия (60%), Афганистан (58%) и Туркменистан (57%).

Руските туристи могат спокойно да пътуват до Афганистан, където според „Русофоболокатор“ ще бъдат посрещнати добре.

Държавите са разделени на „приятелски“ и „неприятелски“. При „приятелските“ класацията е според процента одобрение, а при „неприятелските“ – според „лошото отношение“. Списъкът с неодобряващи държави е оглавен, разбира се, от Украйна, където процентът на лошо отношение към руснаците е 97. Следват Полша с 89% и САЩ с 76%. България е на 13-о място в списъка с неприятелски държави с 55% негативно отношение към руски туристи. След нас е дори Финландия едва с 44% неодобрение и Франция с 36%.

България е една от неприятелските държави, където неодобрението към руснаците е в пъти по-високо от одобрението.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах