VivaPay

Три месеца гледаме арт филми безплатно

Жест към онлайн публиката от Дома на киното и „София филм фест“ (линк)

Бил Мъри в „Гранд хотел Будапеща“ на Уес Андерсън - един от филмите, които може да намерите в „Муби“.  - Три месеца гледаме арт филми безплатно

Бил Мъри в „Гранд хотел Будапеща“ на Уес Андерсън - един от филмите, които може да намерите в „Муби“.

Дом на киното и „София филм фест“, чието тазгодишно издание бе отложено заради  коронавируса, са решени да не лишават киноманите от качествени заглавия, докато трае карантината. Заедно те дават безплатен тримисечен достъп до голяма колекция артхаус филми, подбрани от платформата „Муби“.

За да получите линк за свободен достъп до каталога с кинозаглавия, трябва да заявите желанието си на електронния адрес press@siff.bg, като по този начин ще станете член на виртуалния клуб на Дом на киното.

В „Муби“ ще откриете познати заглавия и режисьори, например Педро Алмодовар, Уес Андерсън, Киоши Куросава, Станислав Ростоцки, Маргьорит Дюрас, така и заглавия от сръбското, индийското, японското кино.

Подобно на „Нетфликс“, платформата не поддържа български субтитри, но нима субтитри на английски за филмите на други езици.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Там може не само да гледате филмите, но и да ги обсъждате с киномани от цял свят.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg