Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Църквата отваря „телефон на доверието“ заради COVID-19

Богослови-психолози ще успокояват разтревожените вярващи

В неделя София бе пуста, полиция охраняваше паркивете и градинките, но „Александър Невски“ бе отворен за посещения от вярващите. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom - Църквата отваря „телефон на доверието“ заради COVID-19

В неделя София бе пуста, полиция охраняваше паркивете и градинките, но „Александър Невски“ бе отворен за посещения от вярващите. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Софийската света митрополия отваря телефон за духовно-психологическа подкрепа, става ясно от съобщение в техния сайт.

Само ден, след като БНТ излъчи в ефир как богомолците целуват една и съща икона в условия на пандемия, митрополията реши да осигури подкрепа на вярващите чрез „телефон на доверието“. Богослови-психолози ще отговарят на въпроси и ще дават духовна утеха на миряните, които ги потърсят.

Ето цялото съобщение от сайта на Софийска митрополия:

„С оглед създаденото и усилващо се психическо напрежение в обществото по повод пандемичното разпространение на COVID-19, Софийска света митрополия, с благословението на Негово Светейшество, Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, разкрива телефонна линия за духовно-психологическа подкрепа. На ваше разположение са православни богослови-психолози всеки ден от 10:00 до 19:00 ч. Тел. +359 886 43 57 17”.

Националният оперативен щаб обяви, че ще поиска среща със Светия синод, за да бъде обсъдено затварянето на църквите в карантинната ситуация. Досега БПЦ не е издала категорична заповед за мерките, които трябва да се предприемат за предпазване от коронавируса. В почти всички православни църкви вече са предприети конкретни действия.

Вижте още: ВЛАДИКА АРЕСТУВАН ЗАРАДИ НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА В ГЪРЦИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах