Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Звезди от Холивуд в реклама: България е мястото

Сред актьорите, които хвалят страната ни, са Салма Хайек, Антонио Бандерас и Силвестър Сталоун

„Малкото, което успях да усетя от хората, храната и виното, беше наистина прекрасно“, казва в самото начало на видеото Салма Хайек.  - Звезди от Холивуд в реклама: България е мястото

„Малкото, което успях да усетя от хората, храната и виното, беше наистина прекрасно“, казва в самото начало на видеото Салма Хайек.

Салма Хайек, Антонио Бандерас и Силвестър Сталоун са сред звездите от Холивуд, които участват в нов рекламен клип на страната ни като туристическа и кино дестинация. Видеото, чиято продължителност е близо две минути, показва известни актьори, режисьори и продуценти, които заявяват колко хубаво място е България, колко дружелюбни и приятелски настроени са хората тук и колко е подходящо за снимки. Клипът бе представен в неделя от министъра на туризма Николина Ангелкова, която подчерта, че той не е струвал нито един лев на държавата.

„Малкото, което успях да усетя от хората, храната и виното, беше наистина прекрасно“, казва в самото начало на видеото Салма Хайек.

Актрисата бе в България за снимките на филма „Септември в Шираз“. Нейният екранен партньор от заглавието, Ейдриън Броуди, също се включва с кратък коментар за България:

„Хората са много добри и мили. Чувствам се в добри ръце“.

Във видеото изказванията на артистите се редуват с кадри от София и околностите – виждат се храм-паметникът „Св. Александър Невски“, Ларгото, Баня Башъ и Централните хали, Софийският университет, базиликата „Света София“, Борисовата градина, природни картини от Витоша и други.

Продуцентът Алън Сейгъл призовава всички креативни хора да посетят страната ни и да изпитат онова, което и той. Колегата му Лез Уелдън пък твърди, че е у нас всичко е възможно. Режисьорът Том Кърк изброява и други предимства – че в близост има както красива природа, езера, планини и реки, така и типичната градска среда.

„В България вече се чувствам като у дома си, за пръв път дойдох тук преди 5-6 години – казва и Антонио Бандерас. – Чувствам се комфортно. Има страхотни професионалисти в България, работи се лесно, защото те знаят много. И, разбира се, създават се приятелства. Затова го усещам уютно и много познато.“

Джейсън Стейтъм нарича за очарователно да се връща отново и отново у нас, където да вижда същите усмихнати лица.

В края на рекламния клип пък Силвестър Сталоун заявява:

„България е мястото!“

Цялото видео е продукт на „Ню Бояна Филм“, които са предоставили кадрите за него. За направата на клипа не са инвестирани никакви държавни пари – благодарение на споразумение за публично-частно партньорство обаче правата върху него се прехвърлят върху Министерството на туризма, така че то ще има право да го излъчва навсякъде.

Видеото ще бъде излъчено и по време на представянето на българската номинация за Оскар на филма „Съдилището“ в Лос Анджелис. Плановете на властта са обаче то да се върти по всички комуникационни канали – като интернет, телевизия, международни изложения. Надеждите са той да покаже ясно тясната връзка между туризма и киното и с това да се привлече по-голямо внимание към България.

Вижте видеото, споделено на страницата на министър Ангелкова във „Фейсбук“:

България е мястото!„България е мястото!“ казва Силвестър Сталоун в новия промо клип на Министерството на туризма, представен пред медиите днес. Той заедно с още пет мега звезди са героите, които не просто рекламират България, а показват личното си отношение към страната ни като място, което трябва да се види и усети. За неговото създаване не са инвестирани държавни средства. Клипът е продукт на публично-частно партньорство с Nu Boyana Film Studios, които предоставиха кадрите за да се случи видеото. Новият клип изцяло променя начина, по който искаме да се говори за страната ни и да я промотираме като туристическа дестинация.

Posted by Nikolina Angelkova on Sunday, October 11, 2015

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg