Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Соня Йончева, най-доброто от „Ковънт гардън“ на екран в София

12 спектакъла, 6 балета и 6 опери ще бъдат излъчени в кино „Арена“ през сезон 2016/17. Пълна програма

Българката Соня Йончева откри сезона в „Ковънт Гардън“ в операта „Норма“. - Соня Йончева, най-доброто от „Ковънт гардън“ на екран в София

Българката Соня Йончева откри сезона в „Ковънт Гардън“ в операта „Норма“.

Шест балетни спектакъла, шест оперни постановки, общо 36 представления. Не на живо, а на запис, но от световната сцена. В София ще гледаме дванадесет от постановките на Кралската опера в Лондон през сезона 2016/17, сред тях класическите заглавия „Лешникотрошачката“ от Чайковски, „Трубадур“ от Верди, „Мадам Бътерфлай“ от Пучини и наградения с „Лорънс Оливие“ тази година балет Woolf Works, вдъхновен от творбите на Вирджиния Улф, на хореографа Уейн Макгрегър. Сред прожекциите е и представление на „Норма“ на Пучини, с участието на българката Соня Йончева, която откри сезона в „Ковънт гардън“, заменяйки в главната роля Анна Нетребко.

С Woolf Works беше отбелязана 10-тата годишнина на съвместната работа на хореографа Уейн Макгрегър с Кралския балет. Спектакълът, приет възторжено от публика и критика, получи една от най-престижните театрални награди в категорията за нова танцова продукция.

По екраните на кино „Арена“ ще се насладим още на класическата постановка на Кралския балет „Лешникотрошачката“ на Питър Райт – вълшебна история, превърнала се в неизменна част от коледните празници; „Спящата красавица“ – възстановка на първата балетна постановка на сцената на „Ковънт Гардън“ от 1946 г.; нова постановка на испанския режисьор Алекс Оле на „Норма“ – операта на Белини, която се завръща на сцената на Кралската опера след 30-годишно отсъствие, със Соня Йончева.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Вижте още: СОНЯ ЙОНЧЕВА ВМЕСТО АННА НЕТРЕБКО В „КОВЪНТ ГАРДЪН“

Ще очакваме и дебюта на Йонас Кауфман в „Отело“ от Джузепе Верди, под диригентството на Антонио Папано; както и новата постановка на „Така правят всички“ от Моцарт, с която режисьорът Ян Филип Глогер дебютира на сцената на Кралската опера.

Сезонът включва и „Анастасия“ – балет на Кенет Mакмилън, вдъхновен от истинската история на Ана Андерсън (жената, обявила се за най-малката дъщера на цар Николай Втори); оперната драма „Хофманови разкази“ от Жак Офенбах с участието на италианския тенор Виторио Григоло; възстановена постановка на „Трубадур“ от Джузепе Верди; „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини под диригентството на Антонио Папано; балетът „Скъпоценности“ на Жорж Баланчин, който за първи път се показва на голям екран; три от творбите на Фредерик Аштън – „Сън“, „Симфонични вариации“ и „Маргьорит и Арман“.

Цените на билетите са 25 лева (20 лв. за пенсионери, студенти, лица до 18 години и хора с увреждания). Предвидени са и ограничен брой пакетни предложения. Шест билета накуп струват 135 лева, а пропуските за 12 прожекции струват 200 лв. Пускането на билетите в продажба предстои.

Програма на „Кралската опера в Лондон в кино Арена“
(кликнете за по-голям размер на изображението)

covent-garden

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах